"ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK"

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projeler ve yakın zamanda çıkan söylentilerle ilgili olarak Basın toplantısı düzenledi.

BELEDİYE 09.02.2016, 16:29 09.02.2016, 17:54 Ferhat KOÇ
"ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK"

Farklı projeler üreterek şehrin geleceği için mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Çalışkan: “Belediye olarak gerek kamu yatırımlarının gerekse belediye hizmetlerinin hayata geçirilmesi için Milletvekillerimizle, kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla ve vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza vererek Karaman’ı marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Basın toplantısına Karaman’a yapılan Kamu yatırımlarıyla başlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; TOKİ’nin yurt genelinde yaptığı tüm uygulamaları Karaman’da görmenin mümkün olduğunun altını çizerek, Karaman Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen bu projelerin uygulanmasında emeği geçen başta Hükümetimize, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

PİRİ REİS VADİSİ’NDE 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Başkan Çalışkan Piri Reis Vadisi projesinde 2. Etap çalışmalarının başladığını söyleyerek: “Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Doğukışlada ki çorak araziye yapılan, Karaman’ın en prestijli projelerinden biri olan Piri Reis Vadisi projesinde ikinci etap çalışmalarıbaşladı. Toplam 1.728 konut, alışveriş merkezi, restoran, kapalı otopark gibi sosyal tesis alanlarından oluşan projede ilk etapta 450 konut yapılacak. Konutların 272’si normal daire, 166’sı özel konut ve 12’si de teras villa şeklinde olacak. 2. etap çalışmaları içinhak sahipleri ile görüşülmeye başlandı” dedi.

TOKİ ÇOK SAYIDA KONUT YAPACAK

Yine TOKİ tarafından Kırbağı mevkiine yapılan işçi konutlarında da çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Çalışkan: “Organize Sanayi Bölgesinde çalışan, özellikle il dışından gelen işçilerin şehir merkezinde ikamet edebilmesi için hazırlanan İşçi Konutlarının yapımı son sürat devam ediyor. İlk etapta 428 konutun yapılacağı proje kapsamında 32 derslikli ilköğretim okulu, 300 kişilik cami, alışveriş merkezi, spor alanları ve sosyal tesisler bulunacak. Emekli grubu ve dar gelirli işçi konutları ikinci etabında yapım ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Nüfusun ve ekonomik hareketliliğin artmasına vesile olacak bu projenin devamında, ihtiyacı olan dar gelirlilerin faydalanabileceği ve ihalesi 15 Şubat 2016 tarihinde yapılacak 998 konutu daha vatandaşlarımızasunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

ÇEVRE YOLU KARAMAN’A HAYAT VERECEK

Yeni çevre yolunun Karaman’a hayat vereceğini belirten Çalışkan: “Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çevre yolu projesi; Konya-Karaman girişinden başlayarak sırası ile Mut Kavşağı, Urgan, Ereğli yolu ve tekrar Konya-Karaman girişine bağlanarak kentimizi tamamen çevreleyecek. 21 km uzunluğunda son derece modern kavşak,viyadük, alt ve üst geçitlere sahip olacak olan yeni çevre yolunun hizmete girmesi ile Karaman ulaşım konusunda adeta çağ atlayacak. Bu çalışmalar kapsamında hizmete giren Gökkuşağı Yüzme Havuzu ve Makro Market yanı üst geçit çalışmalarıLarende, Sümer ve Yenişehir Mahallelerinin kent merkezi ile olan bağlantısını güçlendirdi. Ayrıca Kemal Kaynaş Stadyumu yanından batıp, Buğday Pazarı civarından çıkacak olan alt geçit sayesinde de bu mahallelere giriş-çıkışlar daha da kolaylaşacak” dedi.

TATLI SU EVLERİMİZE GELECEK

Tatlı su çalışmalarında da sona yaklaşıldığını belirten Çalışkan, “Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen proje 2017 yılı içerisinde tamamlanacak diyen Çalışkan,”İbrala Barajı’ndan gelip Tokiler civarında depolarda toplanan su, burada gerekli arıtma işlemleri gerçekleştirilerek şehir içi içme suyu şebekelerine verilecek. Bu sayede vatandaşlar daha sağlıklı ve daha kaliteli içme suyuna kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HER ALANDA SPORA DESTEK OLUYOR, SPORA YATIRIM YAPIYOR

Karaman Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini ifade eden Çalışkan: “Sporun gelişmesi için altyapının olması çok önemli. Bu anlayışla birçok mahallemizde futbol, basketbol ve voleyboldan oluşan semt spor sahaları oluşturduk. Bu yıl içerisinde 6 farklı mahallede toplam 8 semt spor sahası daha yapıyoruz. Bunun dışında Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte arsalarını biz tahsis ederek Sporcu Fabrikası, 15 bin kişilik yeni stadyum ve 3 bin kişilik kapalı stadyum projelerini hayata geçirilmesinde büyük çaba sarf ediyoruz." dedi

BELEDİYE YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Belediye yatırımlarına da değinen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, özellikle yeni alınan otobüslerle ulaşımda güçlü bir ağ oluşturduklarını ifade ederek birçok mahalleyi birbirine bağladıklarını belirtti. Şehrin önemli caddelerinin estetik ve modern hale getirildiğini, yeni park alanlarının hizmete girdiğini, birçok yerde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiğini, taziye evleri ile birlikte mezarlık hizmetlerinin aralıksız sürdüğünü, hanımların spor yapıp el becerilerini geliştirebilecekleri yeni merkezlerin oluşturulduğunu, bakıma muhtaç 72 vatandaşa evlerinde hizmet verilmesinin yanında 150 kişiye günde iki öğün yemek verildiğini ve hayır çarşısında yoksul vatandaşların bütün gıda ihtiyacının karşılandığını da sözlerine ekledi.

Diğer yandan Fuar ve Kongre Merkezi ile Türk Dünyası Kültür Parkına da değinen Çalışkan, her iki projede de çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek; Karaman’ın son derece modern, kullanışlı, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir kongre merkezine, her türlü sosyal altyapıya sahip Türk Dünyası Kültür Parkı ile de vatandaşlarımızın her zaman gidip hoşça vakit geçirebilecekleri ve piknik yapabilecekleri 550 bin m2’lik dev bir alana kavuşacaklarını belirtti.

 

2016 DA PLANLANAN ÇALIŞMALAR

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, toplantının sonunda basın mensuplarına 2016’da yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Önemli kavşak ve caddelerde yapılacak düzenlemelerle ilgili açıklama yapan Başkan Çalışkan: “Karaman’da artık ulaşım daha modern ve güvenli olacak.Zembilli Kavşağı ve Piri Reis Kavşağı projelerinde yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Alparslan Türkeş Bulvarı’ndan Tapduk Emre Mahallesi’ne direkt geçiş sağlayacak olan yeni köprü ile o bölgedeki trafiği hızlı ve güvenli hale getiriyoruz. 1-2 hafta içerisinde çalışmalar başlayacak.Mut Yolu’nun yenilenmesinin ardındanSiyahser ve Beyazkent Mahallelerini birbirine bağlayacak yeni bir üst geçit için ihale çalışması devam ederken, Devlet Hastanesi önüne hasta ve hasta yakınlarını düşünerek yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçit, Cedit Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi arasındaki yaya geçişini daha güvenli hale getirmek için Hz. Ebubekir Camisi’nin bulunduğu noktaya da bir üst geçit yapılacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana dediğimiz gibi‘Karaman’da asfaltsız yol kalmayacak’. 2016 yılında 500 bin m² sıcak asfalt, 200 bin m² soğuk asfalt, 10 bin m² parke yol, 5 bin metre engelli yürüyüş yolu, 20 bin m² kaldırım, 80bin m² bordür yapılması planlanmaktadır” dedi.

"ALNIMIZ AK ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK"

Geçtiğimiz günlerde bazı basın kurumlarında çıkan ve spekilasyon oluşturulan konulara açıklık getirdi. Karaman Belediyesinin Ticari işletmesi olan Ongun üzerinden yapılan iddialara cevap veren Başkan Çalışkan; "CHP İl Başkan'ına ve Meclis Üyelerine Sayıştay Raporunu biz verdik. CHP İl Başkanının İsmini vermediği ve özel bir şirketmiş gibi ima ettiği şirket Belediyenin Şirketi Ongundur. Ongun A.Ş. 'De Sayıştay denetimine açıktır. Ortada saklı gizli bir şey yok, Anlımız Ak, abdestimizden şüphemiz yok, olsaydı Sayıştay raporunu vermezdik. Ongun'nun bir kuruşu varsa Karaman Belediyesi'nindir. Ongun söz konusu reklam mecrasına 1.5 Milyon yatırım yapmış ve bir kuruş talep etmemiştir. Hukukçu olmasına rağmen CHP İl Başkan'ı Belediye milletin Hakkını özel bir şirkete peşkeş çekiyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyor. Ak Parti döneminde yılda iki kez Sayıştay denetimi geçiriyoruz. Raporda tenkit var. Ceza veya Zimmet kararı yok" dedi Bir Basın mensubunun; "Ongun şirketi ne zaman kuruldu?" şeklinde sorusuna Başkan Çalışkan; "Ongun A.Ş. Chp Yaşar Evcen döneminde kuruldu. İşleyişi ve Karaman Belediyesi ile bağı herkesin malümu. Fakat burada kasıtlı bir şekilde farklı bir firma gibi algı oluşturuluyor. Bu tip konular ile polemiğe girmeyi hiç düşünmüyorum. Chp il başkanı bize ne zaman dilerse görüşebiliriz." dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü