İÇİNİZDEKİ YETENEĞİ GENÇLİK MERKEZLERİ İLE KEŞFEDİN

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezlerinin iş birliği ile açılan takı tasarım kursları devam ediyor.

SPOR 30.07.2015, 12:02 30.07.2015, 12:06 M. Ali
İÇİNİZDEKİ YETENEĞİ GENÇLİK MERKEZLERİ İLE KEŞFEDİN

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezlerinin iş birliği ile açılan takı tasarım kursları büyük küçük herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. Karaman Gençlik Merkezi binasında ücretsiz olarak verilen kurslara katılım bir hayli yüksek olurken, özel çocukların da bu kurslardan faydalanması özel bireylerin topluma kazandırılması açısından büyük önem taşıyor.

Devam eden kurslar hakkında bilgi veren el sanatları eğitmeni Vahide Sezer, “ Kurslarımız açıldığı ilk günden itibaren büyük bir talep eşliğinde devam ediyor. Kurslarımıza öncelikli olarak iğne tekniğinin öğretilmesi il başlamaktayız. İğne tekniğinin hemen ardından örgü, bağlama, makroma, telli ve çivili takı yapımı teknikleri ile devam ediyoruz. Burada ki asıl amacımız genç bireylerimizin el becerilerini geliştirmek, beyin cimnastiği yapmalarını sağlamak ve sabırlı olmalarını öğretmek. 14-29 yaş arası tüm bireylerimizin katılabileceği kurslarımızın sonunda kursiyerlerimize ise 232 saatlik takı tasarım sertifikası vermekteyiz. Burada takı tasarımın tüm inceliklerini öğrenen kursiyerlerimiz hayatlarının ileriki dönemlerinde becerilerini maddi kazanca dönüştürebilmektedirler” diye konuştu.

Kursların eğlenceli ve verimli bir şekilde devam ettiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Kursiyerlerimiz değerli eğitmenlerimizin yardımı ile hayal ettikleri takıları kendi el emekleriyle ortaya koyma fırsatı buluyor. Ayrıca kursiyerlerimiz el becerilerini geliştirmenin yanı sıra hoşça vakit geçirip hayata farklı bir pencereden bakabilme şansını yakalıyorlar. En önemlisi ise genç kursiyerlerimiz bir yandan yeteneklerini keşfederken diğer yandan öğrendiklerini mesleğe de dönüştürebilme imkânı buluyor” dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü