Üreticilere seslenen Mehmet Bayram, "Şeker Pancarı üretiminde verimlerin iyi olduğu, dekarda 8-12 tonu geçen verimlerin olduğu bir yıl geçiriyoruz. Bu yıl verimliliğin iyi olmasından dolayı üreticilerimiz maalesef fazla pancarı yani C-KOTASI dediğimiz pancarının teslimini yapamıyor. Devletimiz pancar üretiminin azalması nedeniyle tarihinde ilk defa 2021 yılında şeker ithalat etti. Biz Ziraat Odası olarak Türk Şeker yetkilileri ile köy köy gezerek ŞEKER PANCARI ekimi yapılması için üreticilerimiz ile görüşmeler yaparak ricada bulunduk." dedi.
Ziraat Odası olarak Türk Şeker yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, ŞEKER PANCARI ekimi yapılması için üreticilerle işbirliği sağlamak adına çaba harcadıklarını ifade eden Bayram, ancak bu çabaların sonuç vermediğini dile getirdi.
Çiftçilerin bu yıl fazla üretimden kaynaklı olarak C-KOTASI pancarını tarlada bırakmak zorunda kaldığını belirten Bayram, milletvekillerine ve Türk Şeker yetkililerine sorunlarını iletmelerine rağmen herhangi bir fiyat açıklaması veya alım konusunda bir çözüm bulunamadığını ifade etti.
Bayram, geçmiş yıllarda verim kaybından dolayı kotalarını ödeyemeyen çiftçilerin ceza ödediğine dikkat çekerken, bu yıl ise fazla üretim nedeniyle cezalandırıldıklarını belirterek, "Sn. Cumhurbaşkanımız, sizin talimatınız olan bir karış toprak boş kalmasın sözüne istinaden üretime devam eden ÇİFTÇİMİZ, 2 yıl önce şeker ithal eden ülkemizde Şeker Pancarı üreten çiftçimiz cezalandırılıyor. Pancar tarlada kaldı." şeklinde konuştu.
Bayram, çiftçilerin yaşadığı bu sıkıntıya çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulunarak, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için çaba harcanmasını talep etti.